Algemene Periodieke Keuring (APK)

Ter bevordering van de verkeersveiligheid op het Europese wegennet en ter bescherming van het milieu bent u, al naar gelang de leeftijd van uw auto, verplicht om uw auto te laten onderwerpen aan een Algemene Periodieke Keuring (APK).

Wat is de APK precies?

De APK is dus een veiligheids- en milieucheck. Zo worden onder andere de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, veiligheidsgordels en carrosserie van uw auto gecontroleerd. En om het milieu niet onnodig te belasten wordt de samenstelling van de uitlaatgassen geanalyseerd met speciale meetinstrumenten

Keuringsfrequentie

In 2008 is de keuringsfrequentie voor de APK gewijzigd. Afhankelijk van de brandstof waarop de auto rijdt, wordt de keuringsfrequentie bepaald. Voor auto’s uitgevoerd met benzinemotor geldt dat na 48 maanden vanaf datum eerste toelating de auto voor het eerst gekeurd moet worden, hierna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Denk aan 4-2-2-1 (na 4 jaar, na 2 jaar, na 2 jaar, elk jaar). Auto’s die zijn uitgerust met een dieselmotor dienen na 36 maanden vanaf datum eerste toelating aangeboden te worden voor de keuring. Hierna ieder jaar (3-1-1-1).

APK in combinatie met onderhoud

Wij adviseren om de APK-keuring in combinatie met een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierdoor gaat uw auto in optimale conditie de keuring in. Het voordeel wanneer u dit bij ons laat doen, is dat wij de keuringskosten voor onze rekening nemen.

Kosten APK keuring

APK

 

 

 

 

 

 

 

APK reminder
Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer uw auto APK gekeurd moet worden? Ga dan naar onze APK reminder en vul uw kenteken gegevens in.

APK keuring inplannen?

Wilt u direct online een afspraak inplannen voor de APK van uw auto bij Autobedrijf Auto Theunissen? Klik op de button voor het maken van een afspraak.