Een goed uitgelijnde auto rijdt merkbaar een stuk plezieriger, het bevordert de veiligheid, het rijcomfort en tevens wordt extra slijtage aan de autoband voorkomen.

Dus is er iets vervangen of veranderd aan uw auto onderstel? Bent u bijvoorbeeld hard tegen een stoeprand aangereden of bent u hard door een diepe kuil in het wegdek gereden? Dan is het aan te raden om de auto uit te lijnen.

Voorkomen is beter dan genezen! Wanneer u achteraf ontdekt dat uw autobanden scheef afgesleten zijn, is het meestal te laat en kost het u al snel twee nieuwe banden. Wanneer het stuur van uw auto naar één kant trekt, laat dan zeker uw auto uitlijnen. U rijdt niet alleen veiliger, maar u bespaart ook nog eens brandstof en uw banden hebben ook nog eens een langere levensduur.

Hoe werkt uitlijnen of balanceren van uw auto / banden /wielen?
Wellicht vermoedt u dat uw auto uitgelijnd moet worden omdat u e.e.a. merkt tijdens het rijden. Kom dan eens geheel vrijblijvend langs bij Auto Theunissen. Wij kunnen uw wielen controleren en zullen u adviseren over hetgeen belangrijk is te doen, indien noodzakelijk bijvoorbeeld 2 of 4 van uw wielen vakkundig uitlijnen.

Wanneer uitlijnen of balanceren:

  • Uw stuur of dashboard trilt bij een bepaalde snelheid.
  • Uw auto trekt naar links of rechts.
  • Het stuur staat niet recht als u rechtdoor rijdt.
  • Uw banden slijten scheef af.
  • Het sturen voelt zwaar aan.
  • Na een reparatie aan het onderstel van uw auto (fuseekogel, schokbreker, stuurstang).

Wat is het verschil tussen balanceren en uitlijnen?

De verschillen tussen balanceren en uitlijnen worden nogal eens verward.
Bij het balanceren van uw banden wordt er voor gezorgd dat uw wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.
Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen bijgesteld in de juiste positie, voor een optimale wegligging.

Afspraak auto uitlijnen inplannen

Wilt u direct online een afspraak inplannen voor het uitlijnen van uw auto bij Autobedrijf Auto Theunissen? Klik op de button voor het maken van een afspraak.