GARANTIE

BOVAG-garantie

De BOVAG-garantie, wie heeft er niet wel eens van gehoord? Deze garantie is niet voor niets beroemd. Bij aankoop van een gebruikte auto komt er met de BOVAG-garantie ineens behoorlijk wat zekerheid bij. Als er bij normaal gebruik in de eerste twaalf maanden iets stuk gaat, is de reparatie gratis. De BOVAG-garantie kan ingaan bij de aanschaf van een occasion voor een prijs vanaf € 4500,- of een aanschafprijs van meer dan 35 procent van de oorspronkelijke cataloguswaarde. De garantieperiode duurt twaalf maanden, tenzij er iets anders op de koopovereenkomst of factuur staat beschreven.

Nationale Auto Pas (NAP)

Autobedrijf Theunissen is aangesloten bij de NAP, dat is wel zo betrouwbaar.

De Stichting Nationale Autopas (NAP) heeft haar historische database overgedragen aan de RDW. De Stichting NAP en de RDW werken sinds enkele jaren samen om tellerfraude te bestrijden en voorkomen. De RDW geeft met de tellerpas duidelijkheid over de kilometerstand vóórdat u een gebruikte auto koopt.

Als u een gebruikte auto koopt, heeft u behoefte aan betrouwbare informatie. Sinds 1991 zijn er tellerstanden verzameld van bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto, bestelauto, vrachtauto en motorfiets een kilometerhistorie opgebouwd. Als de kilometerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op.