Een winterband is een autoband die gemaakt is van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee gewone gebruiksband (zomerband) en bedoeld is voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenaamde lamellen waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden zoals sneeuw. Om een winterband effectief te laten zijn moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van ca. 9 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen een stuk sneller dan de hardere zomerband. Op diverse wegen zijn winterbanden verplicht.

Winterbanden kopen en winterbanden opslag
Wilt u weten welke winterbanden u moet kopen? En zoekt u nog opslag voor uw zomerbanden? Vraag bij een van onze medewerkers wat de mogelijkheden voor uw auto zijn. En maak gebruik van onze speciale winterwielen wisseldagen en profiteer van het wisselen en de bandenopslag voor een scherpe tarieven. Deze speciale dag plannen wij elke laatste zaterdag van maart en oktober.

Let op: U kunt bij ons terecht voor alle merken banden waarbij we altijd een 4 autobanden halen 3 autobanden betalen regeling hanteren. Met andere woorden u krijgt hier standaard 25% korting op uw nieuwe autobanden of winterbanden!